31 December 2007

Katrin Kollom on saatnud Teile e-kaardi!

Tere Ruhnu Blogi,

Katrin Kollom on saatnud Teile e-kaardi!

Kaarti näete Interneti aadressil:
http://www.delfi.ee/kaart/sendcard.php?view=1&id=tcgxipdidz

Kaardi vaatamiseks on teil aega 14 päeva.

Raadiojaamade kasutajatele

Eile matka käigus proovisime ka raadiojaamade levi. Suurte looduslike tõketega kohtades nagu Överkirke, Limo, Limo mets, ei teinud jaamad piiksugi, st ei saanud külaga ühendust. Limos saime ühenduse ainult luitest üles mineva tee otsas, astud sammu edasi või tagasi - ühendust pole. Siledamal maastikul on levi parem, künklikul maastikul ei kata levi kogu saart ära.

Kaarel

30 December 2007

Ruhnu märgi kavandi ideevõistlus

Käesolevaga kuulutab toimetus välja Ruhnu märgi kavandi ideevõistluse. Märke on igasuguseid, tavalisemad on eri mõõdus ümmargused, plekist tehtud ja haaknõelaga. Kellel ideid - anna 06. jaanuariks teada.

Kaarel

3 head tundi vana-aasta lõpus

Retk algas hommikul kell 10 Buldersist. Viis Liivaaugu tagant metsast soo serva pidi, Haubjerre mäe alt ja mäe nõlva mööda otse aardeni! Ei, viikingilaeva me ei leidnud(ega otsinudki), ent geopeituse varanduse leidis Kaarel küll üles. Olgu öeldud, et koordinaate kobamata, lihtsalt pildi järgi. ****Viimatine sissekanne aarde logiraamatusse enne meid oli tehtud selle aasta 14.juulil.
Edasi mööda metsa Diupkiarre ja Keloskiarre järvede paigani. Enam mitte küll järvede mõõtu vesialad oma punapruuni veega pakkusid endiselt ujumisvõimalust. Mööda metsi, vahepeal teed rüübates ja metsatüübi vaheldumist märgates, tulime välja Austerkeldi all. Limo rand ja Limo luited. Veel metsa ja tuttavaid pohlamarjalisi radu. Märgid šeffedest ja teistest eksinutest korjasime kahte prügikotti.
Nagu ikka tuleb pärast vihma alati päike, nii meiegi 9-10-kilomeetrisel rännul.
Päris punkt üritusele oli grillitud lambaribi Buldersi talu hoovil. 100% pühapäev!

-Kadri

Sebin siia väheke lõppu, et saar ei hakkagi veel lõppema. Kolmandat aastat elan siin, ja ikka veel täiesti uued rajad, (mis rajad), uued maastikud koguni. Seffed, matkasellid, huvituristid, omnibusslased, lennuga või laevaga- linnamugavused ja kõpskingad Ruhnu tulles peast välja. Siin tuleb jalgadele valu anda, kui soovite kogu pakutavat maastikulist eripära ära kaeda. Käpuli või pysti mööda järske kynkaid ronida, et geoaardeni jõuda. Sumbata soos, et soojärve taga termosest teed juua. Mööda tormislangenud põlispuud mereranda *********turniminegi ei ole just tavapärane mereääre matk. Ja pagana päralt, ärge jätke omi langenuid kaaslasi metsa alla ja randa vedelema. Kaks *********kotitäit sefejäänuseid (õlletopsid, kilekotid jms) sai kokku korjatud nii metsast kui rannast.

Priit

Tervitused aastavahetuseks!

Head aastavahetust!
Tervitan kõiki ruhnlasi, eriti majakavahi maja asunikke! Jõudu ja jaksu kõikides teie ettevõtmistes!

Endine "kilusõja" veteran: Jaak

PS: viimaks on kaamera tabanud teolt "nähtamatud" Ruhnu elanike abilised  (vt foto 29. dets.), siiski on  üks  tubli  "päkapikk" varjunud  soniga "pöialpoisi" seljataha, ainult  jalg  paistab. Palun toimetuse fotogaafilt külastada tuletornivalvureid ja teha fotoreportaaž nende "tagasihoidlike poiste" töödest tegemistest.
Olen Ruhnu päeviku innukas lugeja ja elan kaasa ruhnlaste tegemistes toimetustes. Oli õnn kunagi viibida veidi pikemalt sellel saarel, siiani meenutan heldimusega neid häid aegu.
Olid ajad ......
Jaak Oks

29 December 2007

Tagaruumis


Meil siin on iseenesestmõistetav aidata Luise auto pealt kaupa poodi kanda. Pilt tänahommikust.
Järgmine kaup tuleb teisipäeval.

-Kadri

Muusikaline mõtelus rahvamajas


See ei olnud eile mitte ainult muusikaõhtu Aleksander Sünteri ettelauldud regilauludega. Muusikalugude vahele kõneles pärimusmuusik väest, mis inimese sees.

Õhtu õhtupoolses osas kõlanud lõõtspilli muusikas oli nii reilenderit kui polkat.
Elvi palvel ja pillimehe heameelel jäi õhtut lõpetama Ukuaru valss.

-Kadri

28 December 2007

Hilinenud pühadekaart ruhnlastele ja Ruhnuga seotud inimestele!


Soovivad Monica ja Alo

28. detsembril - Juliet!

Tal on neli last - kolm tütart ja poeg ning kaasa Kaarel. Nad elavad mäe peal majas.
Ta ise on ilus ja soe inime. Kooliõpetaja, abikaasa, Buldersi talu perenaine.
Täna on Ruhnu saare Kristelil sünnipäev!

Palju head soovib saarerahvas

Prangli link üleval

Tervitused sõpradele pranglilastele! Panin lingi kõrvalolevasse lingikogusse üles, väikesaared võiksid tõesti rohkem omavahel koostööd teha. Ruhnut võiks muidugi promoda www.ruhnu.ee kaudu, mis koondab enamuse teadaolevast aktuaalsest infost Ruhnu kohta (omavalitsuse, ettevõtluse, transpordi jm info, ajalugu, pildikogu, lingikogu jne). Suvel on meil muidu ka ilma olulise reklaamita paras möll, lähematel naabritel kihnlastel teadaolevalt sama lugu. Kuidas Pranglil lood on?

Kaarel

27 December 2007

Lingivahetuse ettepanek www.prangli.com

Tere Ruhnlased,

Tore blogi ! Väikesed saared võiksid ju teineteist toetada sealt ka ettepanek lingivahetuseks. Saaksite  120*60 bänneri prangli.com esilehele prangli statistika leiate www.prangli.com/stats

Edu ja Head uut aastat soovides.
Georgi
www.prangli.com

Aastalõpumatk

Pühapäeval toimub aastalõpumatk loodusesse pealkirjaga "Šeffede radadel". Vaatame kuhu Kaarel neid viib, kuulame mida šeffed küsivad, ehk leiame mõne karjast mahajäänud ja äraeksinud šeffe luukere? Egas keegi neid üle lugeda jõua. Matka algus kl 10.00. Riietus sportlik, vajalikust instrumentaariumist võiks nimetada kummikuid. Ellujäänuid ootab lambašašlõkk.

Kaarel

26 December 2007



Priit

25 December 2007

Veaparandus

Varem ilmunud nimede loetellu on sattunud eksitav viga. Õigeks saab pidada siiski vaid nime Vitaljok, mitte Vitalok.

Priit

Head soovid kõigile ruhnlastele

Häid Jõulupühi kõigile ruhnlastele (olgu nad praegu kus just on) ja kõigile, kes praegu Ruhnus. Kummardus ja tänu blogilehe tegijatele!
Pärast mitmeaastast vahet ikka ja jälle Ruhnu igatsedes,
Ilmi ja Erast Parmasto (yx seenevana..)



24 December 2007

KAUNIST JÕULUAEGA


www.ruhnlane.blogspot.com toimetus soovib kõikidele meie blogi lugejatele kauneid jõule!

Jõulujaht

Hommikul pool kymme sisenes Ringsu sadamasse Terrado nimeline Läti jaht. Jõulujahi mees/naiskond palus edasi anda fotol oleva sõnumi.

Priit

Jõulusoov


Ma soovin kõikidele selle armsa väikese saare rahvale kõige ilusamat
jõuluaega...muhedat vana aasta lõppu!!!

Monika Inglismaalt koos mugulastega!

Ruhnulight olen mina!

Näen et meil on siin ilmainimene kes on jäänud nõutuks ,kuna ei suuda viia kokku minu pilti ja webi kasutajanime.
Kui sa mu nägu ei tea,siis pole sa ruhnlane.
Euroopa liiduga ei ole siin pistmist midagi. mu päris nimi on Marten Riisenberg.
Tahan teada kuidas jäi sulle ette mu kasutajanimi ... ja veel enam seda kust tuli mõistus selline rumalus bloggi püstitada?



22 December 2007

Pööripäev


Lund pole, kylma pole, jääd ka netu. Aga klassikaline talve logo (nagu coca-cola pudel) seisab Limo rannal.

Priit

21 December 2007

Jõulude ootel


Täna õhtul Anni juures kaunistasime kuuske. Punased ja kuldsed munad, õlest inglid, tähed ja põrsakesed, vanaema aegsed käbidega kuuseküünlajalad kõik said riputatud jõulukuusele. Imeline!!

AriiN

20. Detsember ruhnus


20.  Detsember ruhnus,mõned pildid:  
http://www.album.ee/album/30035924/50088412
http://www.album.ee/album/30035924/50088419

Udo.

Karupildi vihje

http://nagi.ee/photos/scryth/3340051

Priit

Tänaöö












Siis, kui kooli jõulupidu lõppes, kogunes pisut külarahvast rahvamajja. Olid Monica, Alo ja Anton. Maiu, Udo. Anne, Ave, Ariin, Priit, Väino Poeg. Viimasele tantsule jõudis Akselgi. Poes räägiti juba päeval, et tahaks tantsida. Niisiis tantsitigi. Palju ja kaua. Ent väike vilgas Anton käis ja pildistas pimedas kõik üles.

-Kadri

Veel kord šokolaadikarust



Lõpuks sai siis alustatud sokolaadikaru söömist, mis jätkub veel nii mõndagi aega. Karu ju suur ja šokolaadi palju. Aga kurvastada ei tasu, sest šokolaadikaru sai asendatud samasuguse kipsist karuga, mis tulevikus on kõikidele vaadeldav Ruhnu muuseumis.
Täname, šokolaadivabrik Laima meistreid karu eest, kunstnik Rait Pärga kes tegi identse šokolaadikaru kipskuju ja MiniTec Estonia OÜ juhatajat Rene Tammist kes kinkis klaasist kasti kus karuke saab oma edaspidise aja veeta.

Suur, suur aitäh!!

AriiN

20 December 2007

Jõuluaeg on käes


Aeg on nüüd sealmaal, et pool aastast on Ruhnu koolis seljataha saanud. Tehtud tööst on tehtud kokkuvõtted ja tunnistused kätte jagatud. Nagu ikka tähistas kooli- ja külarahvas seda hetke toreda jõulupeoga. Näidend on alati üllatus – seekord toimus etendus õues, lõkke ja prožektorite valgel. Hääled olid õues esinemiseks noortel näitlejatel viimase peal treenitud ja meisterlikkus on kasvanud koos tegijatega.
Lasteaialapsed pole veel siiski rambivalgusega harjunud, kuid publiku toetus aitas esinejate närvi maha võtta. I ja II klass koos õpetaja Kadriga esitasid luuletusi ja jutustasid jutte. Suuremate esituses kõlasid Kristeli poolt selgeks õpetatud laulud. Õpetajate lauluetteaste oli täiendatud särtsakate tantsuliigutustega. Jõuluvana ühes publikuga kuulasid hoolega ära kõik luuletused, mis kingipakkide lunastamiseks esitati. Jõuluvanagi esitas sel aastal luuletusi.
Ohtralt jagati kiidusõnu Luise küpsetatud plaadikookide kohta.
Kõige pimedam hetk aastas saigi valgemaks! Aitäh kõigile tegijatele!
Head koolivaheaega, väiksemad ja suuremad!

Ave

Teadanne

šokolaadikaru söömine lükkub edasi kella 13.15-ks.

Vabandame!

Suur-suur aitäh!

Ilmas on andmisrõõmsaid inimesi ja Ruhnu koolil on sõpru.
Tänu Ruhnu saare sagedasele külalisele Jaanus Vahtrale kinkis firma EST-DOMA OÜ koolile puutetundliku digitahvli. Ju teab iga seda instrumenti kasutanud õpetaja, et tegemist on miljonivõimaluse vahendiga klassiruumis. Kohe, kui hangime projektori, saab üles tahvelgi.
Paar nädalat tagasi sattusid kooli vaatama inimesed Maanteeametist peadirektor Riho Sõrmusega. Pärast mida helistas R. Sõrmus ja küsis kooli aadressi.
Eile oli postkontoris pakk, milles kõikvõimalikku liiklusohutuseks vajalikku. Helkureist T-särkide ja lauamängudeni.

Ruhnu koolipere on hästi tänulik ning soovib oma abilistele rahulikke jõule ja saavutuste- ning teguderohket uut aastat!

19 December 2007

Pärastlõunati poe juures

Alternatiiv seni veel olematule internetikohvikule.

-Kadri

Neljapäeval kell 12.30


Olete oodatud kõik Ruhnu saare elanikud ja külalised rahvamajja šokolaadikaru söömisele. Suurelt maalt peaks kohale tulema Laima esindus ning Ruhnu kooli lastel on ka väike üllatus teile.

Kohtumiseni siis kell 12.30 rahvamajas!

AriiN

Pärastlõunane piparkoogitegu õpetaja Anne juures. Kogu kooliga. Piparkoogid said voolitud ja maalitud. Kala kuju ja sinine glasuur olid kõige populaarsemad.
Palju ei puudunud, et õpetaja Monica oleks Turgenevit tsiteerima hakanud :)






-Kadri

Vahele jäi


Karla avastas, et Mosfilm on ka Ruhnus kunagi musta bisnessi ajanud.

Priit

18 December 2007

Seoses Jõuluteatriga



¤¤¤¤¤¤ Läbi aastate on koolmeistrid pidand õpilasväe teatrile loovutama osakse jõulukuu õhtapoolikutest. Sest kudas muudu saaks jõul ja puhkus saarele saabuda, kui mette Jõuluteatri etenduse kauda. Oli njuudki tänaõhtas eelproovimine. Mõnned pildid siinkohal. Ja toruvideo ka veel tagapihta.


Priit

Blogi toimetus

-18. detsember 2007-
Ariin, Priit, Kaarel, Kadri.

/foto: Väino Poeg/

Mitte niisama akrobaatika


Reigo timmib hoopis neljapäeval esietenduva jõulunäidendi lavavalgust.

-Kadri

Tööd alustas Ruhnu foorum

Ruhnu hakkajad noored käivitasid Ruhnu foorumi aadressil www.ruhnufoorum.com. Foorumis võib sõna võtta kestahes mistahes teemadel. Lisame foorumi lingi ka kõrvale linkide nimekirja. Jõudu ja head sulejooksu noortele! Blogi jääb väljakujunenud konservatiivsema joone juurde, olles veebipäeviku ehk blogina pigem Ruhnu igapäevaelu, uudiste kajastaja ja AJA dokumenteerija. Blogi toimetus soovib Ruhnu foorumile pikka iga ja toimekaid päevi!

Kaarel

17 December 2007

Pane soojalt riidesse!

ImageChef.com - Custom comment codes for MySpace, Hi5, Friendster and more

-Kadri

Teade rootsikeellastele

Teisipäeval rootsi keele tundi ei toimu, sest on jõulunäidendi proov.

-Kadri

16 December 2007

Paavo ja Villu taas saarel

*15. aprill 2007*

-8 kuud tagasi viieteistkümnendal.- Ringsu sadamas sildub hooaja esimene kaater, pardal Villu ja Paavoga.
-8 kuud hiljem (täpselt!)- Sadamasse sõidab hooaja viimane kaater, pardal Villu ja Paavoga. /vahepeal suvel olla neid mehi ka sageli sadamakail raporteerimas nähtud/
Niisiis eilse sadamaõhtu parim osa ei olnud mitte grillitud siig, vaid ujuvsauna meeste Paavo ja Villu tagasitulek. Koos reisijuttudega kajakatest, kaamelist ja miljonist muust, mis võimalik. Eesti filmi kullafondi vaatamine paadi pardal oli klassika. Ning Villu lennujuhtimiskogemus oli oi-oi-oi.
Järgmise korrani Ruhnus!
-Kadri

/Lennuki juhtpuldis on 3 nuppu: DON`T PULL, DON`T PUSH, PULL & PUSH./

15 December 2007

Miks šeffepidajate elu lihtsam on kui loomapidajatel

Sellepärast et:
1)Šeffelaevu käib tihemini kui loomalaevu;
2)valdav enamus šeffedest läheb laevale vabatahtlikult.

Kaarel

14 December 2007

Ruhnu videotoru

Vaadatav vaskul pool, pildilinkide seas.
Lisatud odavtelefoni esmakatsetused.

Priit

Kurvi krunt


Saabusin kohale kui viimseid aluspalke lõkke jaoks hunnikusse tõsteti. Kaarel ja Aksel tegid viimaseid ponnistusi, et plats puhtaks lüüa. Osake külapildist taas korras. Kokkulangenuid rootslastele kuuluvaid ahervaremeid on siiski mitmeski kohas külapilti "kaunistamas" ja sellisteks nad ka tänu segastele pärandussuhetele ilmselt pikaks ajaks jäävadki.

Priit

Innovatsiooni saabumine



Postituvi tõi saarele walkitalkid. Õhtune poeseltskond pidi otse loomulikult ära proovima kuidas saia ja õlut tellida saaks ja kui kaugele kostab ja kui palju ikka korraga leviulatuse rahvast on. Hästi nunnu oli kuulda kuidas Juliet oma pere õhtusöögi valmisolekust teavitas, ja siis hästi püüdlik/korralikult ka side lõpu ära mainis.
Reiks ja Väino Poeg astusid õhtul sadamast läbi, kontrollimaks leviulatust ka siiamaale. Ulatus küll.
Nügin hiljem torusse klipikese ülesse, see sadama net on viimasel ajal hirmus hakitud ja kohe ei pruugi õnnestuda.

Priit

Saare maakonna uus turismikataloog

Sain säendse meili. Ruhnu on 39. leheküljel.

Kaarel

Tere!
Kataloog on valmis.
Selle faili võib koduleheküljele ülesriputada
interneti res. tehtud
http://pildiladu.akriibia.ee/kuressaare/saare%20est.pdf

Kohtumiseni ja kaunist jõulukuud,
Õie

13 December 2007

PMR repiiter masti otsas...

..ja töötab!
Sain täna õhtupoolikul kola masti otsa riputada. "Kola" koosneb ATX-2000A
simplex repiiterist, Cobra MT700 jaamast ja UV-300 5,4m pikkusest dualband
antennist.
Sõitsime Heikiga veidi ringi ja testisime levikaugust. Nagu lubatud - saare
katab ära. Läbi repiiteri on võimalik rääkida Kuunsi rannast sadamasse.
Kindlasti on ka mõned blindspot'id, mis ilmnevad kasutamise käigus.
Repiiter töötab kanalil 3.00 (446.03125 MHz).
Head suhtlemist.

Reigo

Laienenud lennujaam



Õige varsti ootab ka Ruhnust lendajaid moodne reisijate tuba piiksuvate väravate ja pagasi-
röntgeniga.
Tagaaknast vaade saabuvatele lendudele.

-Kadri

12 December 2007

Heiki Kuke heategu

Nädala alguses olid saarel mehed ministeeriumist. Eile tahtsid nad Saaremaale tagasi lennata, ent ilma ei olnud. Lennuk Kuressaare poole ei läinud. Kuid nagu juba vanad eestlased ütlesid, et kui ei saa nii, siis saab teisiti.
Tuli Saaremaalt PVL 025. Ent kuna navigatsioonihooaeg on läbi, pöörupoi veest väljas ning sadamavärav valgustamata, siis jäi laev väljaspool sadamat ankrusse. Siinkohal tuleb mängu Väino Poeg. Võttes oma paadi, transpordib ta reisijad sadamast laevale.
Niisugune lugu heatahtlikkusest.
*Kui Priit saarel oleks, ju siis oleks mõni olustikku illustreeriv klõps olnut meenutamas. Paraku praegu ei ole.

-Kadri

11 December 2007

Nimedest

Kui Kukel on hetkel teatavatel põhjustel inspiratsiooni puudus, siis on ikka ju olemas nimesid, mis juba käibel. Robi, Bobi, Tökat, Ruhnu Kunn, Karlut, Ahjualune, Julet, Kallike, Vitalok, LaPriit,tädi Anni, Punkar, Otsa Retu, Punad, Äkzen, Timukad (Timud), Tungi Poisid, Põllud, Reps -Rebane, Lennu ( hr.Strönfelt), Sull, Ummi, Hubert, PVst Kukku e. Jaan, Rets Rein, Salasuhte Ilmar, mõelge nüüd teie edasi...

Kukk, see on sulle isiklikult, kurtsid eile hommikul, et blogis uudiseid ei ole. Igav sul, jah! Mõtlemistöö on väga hea igavuse peletaja, kaua siis oodata võib? Näed ju ise, rahvas juba nuriseb.

Kallike

raadiokutsungite nimede asjus

Numbrite meeles pidamine on oluliselt raskem kui nimede. Hea oleks
siiski kui tegemist on kõigile tuttavate hüüdnimedega (näiteks Väino
poeg või kukk). Interneti aadressid kirjutame ju ka www.neti.ee, mitte
ei tipi sisse ip aadresse 194.126.101.67:80. Põhjus on lihtne: numbrite
peale on inimestel halvem mälu. Nimesid on ka lihtsam millegi muuga
seostada, et meelde tuletamist parandada. Siiski ei keela keegi endale
nimeks soovida 9 või 5.

- anonüümne ruhnlane -
--

Mõelda vaid!

Kukeseened! Keset detsembrit. Koolimaja ees kuuse all.

-Kadri

ja mitte ainult kooli õuel vaid ka kiriku taga metsas, eile igastahes olid. Nähes neid mõtlesin isegi, et alati peab kaamera kaasas olema kui kuskil ringi hulgud. Paremad hetked kipuvad alati olema just siis, kui fotokas kodus on.

AriiN

10 December 2007

Ühel päeval...


...oli nii, et kuna ilm pidi õhtuks ära pöörama, siis lendas lennuk Pärnusse 3 tundi varem. Reisijaile kõik hommikul teada antud.
Ja kuna Anne oli Kuressaarde lennanud, siis pileteid müüs Vello. Ikka 50 krooni tükk.

-Kadri

Kes tahab vesti?

Järgmise aasta Kihnu-Ruhnu mängudeks on mõte teha kõikidele ruhnlastele (vabatahtlikele muidugi) vanade ruhnlaste rahvariide vestide järgi uued vestid. Allpool oli mingi kirjatükk ka selle kohta. Osad hinged on kirjas, osad kirja panemata, osade käest küsimata. Kelle käest pole küsinud aga soov endale vest saada on, saada meil toimetuse aadressile või ütle mulle.

Kaarel

Nimedeks

Kuna Väinu Pojal kestab juba pikemat aega teatud asjaolust (millel pole vaja küll pikemalt peatuda) tingitud inspiratsiooni puudus, samas kui raadiovastuvõtjad juba tellitud ja varsti teel siiapoole, pakun tulevase üle-Ruhnulise raadiovõrgu kasutajatele välja kasutajanimedeks numbrid 1-10. Alates ühetistkümnest läheb asi vist siiski liiga kohmakaks. Nii et, kiirustage, seltsimehed unetud, registreerima!

Kaarel

07 December 2007

Kaarlile !

  Ei vaidle Sulle vastu mitte raasukestki. Olin teadlik, et
Karu jälgede avastaja oli üks Kaljulaididest aga tema nimi
jäigi mulle uduseks. Sina seal lähemal, seadke Märdiga see
paika nagu peab olema. Ja nii kindlalt, et tulevikus ei saaks ükski
aferist teda sealt kõrvale nügida. See nimi peab tulevastele teada jääma.
  Vabandan ülejäänud lugejate ees, et Kaarliga omavahelist infot
vahetasin läbi blogi. Kahjuks mul ei ole tema e - posti aadressi ja temal
minu oma ka mitte. Luban, et selle puuduse likvideerin esimesel
võimalusel ja mitte läbi Ruhnu blogi.
 
  Timu - Endel.

PMR radiosaatjad soodushinnaga

Lähitulevikus teostust leidvast raadiosideprojektist huvitatuile:
Tevalos on praegu raadiojaamad soodusmüügis - 465.-eek 2 saatjat koos
laadijaga.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-bin/web_store.cgi?artnr=962-216

Ostma peaks kiiresti, hetke laoseis 36 tk, mis kähku kahaneb.

Reigo

06 December 2007

JÄÄME ILMA VOOLUTA


Edastan Eesti Energia ringkirja, võib olla keegi veel ei ole teadet saanud. EE saatis sama kirja kõigile klientidele Ruhnus.
Põhjus on liigne virisemine pinge kvaliteedi pärast (lühiajalised katkestused, nahkas UPS jne.) Nüüd ei jää muud üle kui toetuda sõna sõnalt seadusele ja võtta terveks päevaks vool ära, et klientidel ei tekiks nurinaid voolu katkestuste pärast. Lisaks viide blogist    http://ruhnlane.blogspot.com/2007/11/veel-voolust.html


Hea Klient.

Kindlama elektrivarustuse tagamiseks teostab Eesti Energia hooldus- ja remonditöid elektrivõrgus.
Selle tõttu on elektrivarustus Ruhnu vald SAAREMAA   08.12.2007 - 13.12.2007   09:00 - 17:00 katkestatud.

Tööde läbiviimist korraldab OÜ Jaotusvõrk. Töö teostajaks on AS Elektriteenused.

Lisainfot plaanilise töö kohta saate Eesti Energia rikketelefonilt 1343.

Eesti Energia teeb omalt poolt kõik esitatud katkestusaegade lühendamiseks.
Palume vabandust elektrikatkestusest tingitud ebamugavuste pärast.

Mõistvale suhtumisele lootes, Eesti Energia

NB:Vool jääb alles lennuväljale, ilmajaamale ja sadamale (katkestustega)

Udo

Ruhnu Karu

Endlile - mulle teadaolevalt leidis Karu jäljed esimesena Maret Kaljulaid. Võib-olla on kellelgi teisel teistsugust infi.

Kaarel

Lisaks kõige väiksemate ruhnlaste tegemistest

Koguneme igal tööpäeva hommikul, et lapsevanematel oleks võimalus omi täiskasvanute tegusid toimetada. Aeg ei lähe meilgi tühja. Oleme uurinud, kuidas tundub sõrme all punane, sinine või mõni teine näpuvärv, või mida saab teha näiteks pesukausitäie seebivahuga. Kuidas hakkab pall põrkama. Kuhu panna käed, jalad ja pea, et kukerpall välja tuleks. Millist häält teeb rebenev paber, miks mõnikord käärid võivad välja vihastada, mõnikord mitte. Ja veel palju muud eluks vajalikku. Sõnadeta küsimus vaatab igal hommikul väikeste inimeste silmadest – mis me täna teeme? Hetkel harjutame meiegi jõulupeo eeskavaks. Millega esineme, olgu üllatus.

Kasvataja Ave