25 February 2012

Mehed köögis.

Huugavate lampide hubases valguses välkusid noaterad kui terasest kiskjate lõuad.
Külm raud läbistas veripunast liha mis meeste oskuslike käte all tasapisi fileerus.
Helehallis aurus paistsid kollased mugulad mis mullitavas vees kevadiselt lõhnasid.
Kostus hõikeid ja õpetusi, oli napsu ning naeru, sai süüa ja palju.
Roostiku super-köögis tehti esmakordselt ajaloos rooga, millele sai nimeks pandud "Lavasushi".
Mullitava riisi-poti ääre alla kogunenud vesi sisises ähvardavalt, kui pannkook särisedes lae poole lendas.
Sajad mündi suurused kalasoomused sätendasid seintel, kui terav nuga kogre ihus peatus, et seal tuhandete luude vahel enesele teed leida.
Jah, plaanis olid ka "Kogre-pirukad"
Kala hunnikute vahele, justkui eksinud, keedumunad, valendasid võõralt ja libedalt mil roostevaba kahvel nad purustas.
Ojadena voolav majonees, haaras endasse keedetud lõhe ning muna, ja pöörles laiskade keeristena savikausis.
Tehti ka täidetud pannkooke.
Peakokk Indrek, kogre spetsialist Raul,lõheteadur-vanem-kokk Jüri ja idee-generaator-variaator-radiaator Marten, toimetasid kihavas Roostiku köögis kuni hiliste õhtutundideni välja.
Tulemused näitasid, et köök pole meestele võõras, vaja vaid tsipa motivatsiooni ;)












Pildid lajatas lagedale Jüri tutt-uus fotokas.

Marten.