08 April 2013

Karupäev 2013



14.Aprill pühapäeval, võtame taas üheskoos ette rännaku mööda kodusaare põõsaid ja künkaid, et teada saada, kuidas pikale veninud talv meie saart kohelnud on. Seljakotid seljas, kepid käes stardime Liise talu hoovilt kell 12.00
Üha soojenevad ilmad sulatavad mehemoodi ka lund metsa alt, niisiis pääseme lihtsa vaevaga tema saladusi uurima.

Juba kolmandat aastat järjest peetaval karupäeval, tallame pikki uut rada, kohtame teel uusi üllatusi ning saame palju uusi teadmisi karude ja kevadise looduse kohta. Garanteeritud!
Rännak lõppeb, nagu ikka, ühe karuse grilliga.
Kohtumiseni!

Meeldetuletuseks:

Ruhnu karu on kuulus karu, kes 2006. aasta kevadel jääpangal Ruhnu saarele eksis ning sellega meedias ja ühiskonnas elevust tekitas.
Esimesed teated Ruhnu karust saabusid teisipäeval, 11. aprillil, mil kalamehed märkasid Ruhnu saarest 12 km loodes jääpangal triivivat pruunkaru. Nähtust teatati piirivalvele ja Tallinnast lendas kohale piirivalve helikopter, mis teel saarele Pärnust uinutusvahenditega looduskaitsekeskuse töötajad peale võttis. Udu tõttu karu siiski ei leitud. Arvati, et karu pärines Lätist Kolka neemelt.
Nähtust kirjutas ka uudisteagentuur AFP, mille kaudu ilmus uudis paljudes maailma ajalehtedes, sh mitmes Ameerika Ühendriikide ajalehes ja ühes Lõuna-Aafrika Vabariigi ajalehes.

Marten