19 November 2014

Hülgepaanika

Lauk Kaarel ajab ilmselgelt õiget rida. On ju täiesti mõistusepäratu, et kogemata hülgepoegimisplatsile sattunuid trahvitakse poole ja enam inimpere SKP ulatuses lihtsalt sellepärast, et nad olid hetkel kohas kus nad ei pidanud olema. Inimlik seletus jääpanga vahele kinni jäänud hülgepoja päästmisest kajastus meedias kui hülgepoegimis rahu rikkumisena, selle alusel trahviti valikuseliselt enamusi tol hetkel jääpeal olnud täiskasvanuid pereliikmeid (paras teile inimlapsed, ei saa koolivihikuid ega kummikommi, mis seal elektriarvest või muust tavapärasest kulumaksest rääkida). Samas tuhandeid eurosi maksnud madallennul poegla kohal peatuse teinud keskonnakaitsjate kopter ei heitnud hüljestele kindlasti mingeid rahustavaid kalarooge ning üle Eesti kuulsa kinomehe detailkaadrid hülgepoja päästmisest on kahtlusetult lähedal saamaks kopsakas rahaline karistus. Tulemust polnud ju näha.
Kuid õiglus on pime, see tabab ilmselgelt vaid neid kes on "väärilised" :D
Möödaminnes mainivad ruhnlased nähes kihnlaste 2015 aasta kalendrit, et vahi ka, seal esikaanel ongi see merekoer, keda kaameramees Kihnu all enam pildistada ei saa!
Priit
PS! Tahaksin saada tagasi minule määratut trahv, seda soovivad ka teised Ruhnu loodushoidjatest lapsevanemad. Samuti oleme kõik koos nõus kopsaka kompensatsiooniga ülekuulamistel käimiste, emotsionaalse ning ka moraalse kahju tekitamise eest.