15 March 2019

Eesti Post taastab Ruhnu postipunktis postisaadetiste tembeldamise

Mõni aeg saatis keskkonnainspektsioon kurja kirja kus teatas et ma olen eelmisel aastal kaks korda kutselise kalapüügi aruande esitamisega ühe päeva hiljaks jäänud. Järgmisel korral tulevat juba väärteomenetluse algatamine. Ma saatsin siis kiire kirja majandusministeeriumi palvega et too omanikuna Eesti Postile kirjade tembeldamise taastamise ettepaneku teeks. Nimelt on juba mitmed head aastad tagasi postisaadetiste tembeldamine Ruhnus (ja teadaolevalt ka Kihnus) lõpetatud ja templid saarelt ära viidud. Miks seda tehti ei ole teada. Igatahes võib tähtajaline kiri mitu aega Ruhnus head lennuilma oodata, tihti palju päevi järjest. Luisel oli ka ükskord analoogiline jama. Täna tuli Eesti Postilt alljärgnev vastus. Ikkagi inimesed!

Kaarel


Lugupeetud Kaarel Lauk
Majandus- ja kommunikatsiooniministeerium edastas 08.03.2019 AS-ile Eesti Post Teie pöördumise seoses postiteenuse osutamisega Ruhnu postipunktis.
Selgitame, et hetkel toimub Ruhnul ja Kihnus asuvates postipunktides registreeritud saadetiste vastuvõtt ja väljasatamine rakenduses OmniStation, seega on ka fikseeritud saadetise üleandmise koht ja kuupäev. Post ise liigub Ruhnu saarelt mandrile vastavalt lennugraafikule ja ilmastikutingimustele.
Omaltpoolt lisame täiendava infona, et veebilehel www.kalastusinfo.ee on kuvatud, et püügiandmeid on võimalik esitada nii elektrooniliselt kui ka paberkandjal:
1) esitamine kodulehel www.pilet.ee 2) esitamine ID – kaardi abil või e- posti teel 3) esitamine keskkonnaametis kohapeal ja posti teel (tähtkirjana posti teel)
Ühtlasi anname teada, et taastame Ruhnu postipunktis postisaadetiste tembeldamise alates 01.04.2019.a.
Lugupidamisega
/allkirjastatud digitaalselt/
Helena Purga
jurist