21 December 2021

Ruhnu vald 30

 19. detsembril on Ruhnu valla sünnipäev. Sel aastal 30. Pärastlõunal alanud sündmustesse kuulusid  renoveeritud tuletorni avamine, spordiplatsi avamine, jumalateenistus puukirikus ja õhtusöök-tänusõnad-tants kultuuriaidas. Osalejate hulgas Ruhnu rahvas ja külalised Vormsilt, Saaremaalt, Kihnust, Ida-Virust. 


Patrik Göranson Rootsi Mihkli kirikust õnnistab tuletorni. 


Tuletorni renoveerinud Scandec Ehituse juht Aivo Raud. 
Jane ja Luise valasid välja tulist jooki. Ruth tegi asjakohase ja vaimuka ülevaate Ruhnu tuletorni loost.




Ruhnu AEK ehitas mitmeotstarbelise spordiplatsi kõigile kasutamiseks! Avasõnad öeldi siingi, Andres jagas ehitaja poolt kingitusi. Reketid võeti pihku ja tehti ametlikud avaservid. 


Peoosa algas kell kuus kultuuriaidas.
Liise talu oli vaaritanud nii vägevad piduroad, et mekkimist jagus kõigile ja mitu korda ja veel järgmisel hommikulgi said kõik mere tagant saabunud külalised rikkalikult kostitatud. 


Külalised Kihnust ja Saaremaalt koos omameestega. Abruka mehed saatsid Abruka napsujoogi. Kingitused! Vallavalitsus tunnustas tänavu oma valla inimestest Helju Sutti, Selma Kaljulaidi, Külli Uustali ja Eva Aadamsood. 



Aksel tegi pilti, Marten suunas õhtut, Silver koordineeris kogu üritust. 

Head tantsumuusikat laulis Martti Saaremaalt. 
Paare ja poognaid oli platsil vahvasti. Pidu mis pidu! 

Ruth ja Kristel mõtlesid välja viktoriini. Osav tuli olla ka sõnatult sõnu seletades. 

Jüri kui ikkagi EKA vilistlane juhendas ja julgustas kunstihuvilisi lõuendi juures. Igaüks võis oma pintslijäljed tuletornile maalida. See oli šedööver!