30 October 2012

keedu-magushapu rukkileib

Tervitus!

Olen Ruhnus sündinud 1957a 10. juunil - Buldersi talus Jürissaare peres! Ämmaisandaks oli isa!

Lugesin ruhnu blogist leivategu(http://ruhnlane.blogspot.com/2009/03/koduleiva-kupsetamine.html) ja tekkis mõte üks retsept ülesriputamiseks saata.

Mäletan, et vanaema tegi koduleiba keeva veega ja õppisin ka ise selle ära.
Hoopistükkis maitsvam ja kauem pehmem kui tavaline hapendatud kodu rukki-leib.

See nn. keedu magushapu rukkileib oli populaarne eriti lääne eesti saartel.

Seda tehti ka Abruka saarel kust vanaema-vanaisa koos perega Ruhnu kunagi jõudis.

Saadan teile retsepti ja oleks tore kui Ruhnus ka tänapäeval seda tehtaks!

Lugupidamisega
Edgar Nuum