21 September 2007

Palju...

Viimase nädala jooksul on Ruhnus paljude asjade kohta kohane sõnada "palju". Marjalutikatest on juba kyll kirjutatud, õnneks sai neist ka palju kiiremini lahti kui oodati.
Tuult on merel olnud sedavõrd palju, et kohalike kalameeste rivi, kes pole merele pääsenud, on saanud palju kaaskannatajaid tohutute kajakaparvede näol. Aegajalt meenutab sadamaolu paljuski kuulsat Hitchcoki filmi "Linnud".
Andres Keskpaik on Elleni maja juures palju tööd ära teinud, välisvärvigi jõudis enne ära teha kui palju vihma sadama hakkas.
Kuidagi oli sellest vihmast palju kasu seenesõpradele, sest nii palju seeni pole mitme aasta jooksul enam metsast koju tuua saanud. Lähed korra metsa ja tood palju puravikke. Lähed teist korda metsa ja tood palju männiriisikaid, jne.
Pähklisaak on ka selline, et sobib õelda hästi palju. Kohalikel on enamasti igal yhel oma aias sarapuu kasvamas, siin on see sama loomulik nagu linnainimesele õuna või pirnipuu tagaaias.
Minu pilte on viimasel nädalal palju vaadatud ja kommenteeritud, niisugune mõnus huviklubi on seal yhtäkki väljakujunenud. Vaadake ikka neid (pilte siis) ka, sest Ruhnu on seal selline nagu ta igapäev ongi. Vahel lihtsalt pole nagu pildil päevakajalist sõnalist sisu, silmailu aga palju kyll.
Nädala lõpuni pole enam palju aega, eks see paistab mida veel palju saab olema. Igatahes vett on sadamas hetkel nii palju, et kui Amalia praam peaks Ringsu tulema, siis nii maha kui ka peale sõit tõotavad autojuhtidele palju peavalu tuua.









Priit