16 October 2007

Armastan sind...

...nagu siiakala. Võiksid Ruhnu inimesed võrdlust pruukida küll.
Küsitlus-loenduse meetodil, milles osales 55 inimest (Ruhnus elab ligi 70 inimest), selgus, et kõige maitsvam kala siinmail on kohalik SIIG. Seda nii suitsutatult, praetult, värskelt ja maitsestatult, küpsetatult, pirukates ehk teisisõnu - kõikvõimalikul moel.
Kindla edumaa järel saavutas teise koha lõhe (tarbituna värskelt, soolatult, küpsetatult, suitsutatult ja isegi kuivatatult).
Kolmas koht - angerjas, mida kõige rohkem marineeritud moel esile tõsteti.
Neljas koht - lest.
Viies koht - "igasugune kala on hea".
Veel nimetati ahvenat, koha, hõbe heiki, röstitud silmu, suitsuräime, latikat.

-Kadri


(siig ja Aksel)