25 October 2007

Avatud


Ainsa kohalviibinud blogistina pean kõrvale heitma vana hea koerasabaliputamise kompleksi ja toimetama selle artikkli ikka ise ära.
Ruhnu fotonäituse Toompeal avas Riigikogu aseesimees Jyri Ratas sõnavõtuga, milles ta avaldas suurt sympaatiat ja huvi väikesaartel toimuva vastu. Vaatajaskonda oli paarikymne ringis ja nagu minule meeldis jälle konstateerida, olid peaegu kõik kohal. Toompea loss on toimekas asutus, majandus- ja rahanduskomiteede kabinetti korrusele on varem või hiljem pea igayhel põhjust tulla. Kauni lillebuketti omanikuks saanuna julgustasin kõiki kordki Ruhnu matka ettevõtma ja sõnasin omaltpoolt näituse avatuks. Minul oli kõrvalt huvitav jälgida avamisele saabunud kylaliste vaba ja rõõmsameelset suhtumist ylespanekusse (kylalised omavahel: kellel on lemmikpilt valitud, ma teen teist pilti ka. Või siis: kas järgmiseks suveks tuleb laevapiletid juba praegu kinni panna?).
Ega miskit pikemat pidu ja olemist olnudki, inimestel ikkagi tööaeg. Tore on lihtsalt teada, et Ruhnu on mõneks nädalaks Riigikogule hästi lähedale saanud.

Priit