22 January 2008

Raadiolevi Ruhnu saarel

Ariina kirjeldas siin kunagi väga värvikalt Endli raadiolainete püüdmise installatsiooni. Ka Mesilas on raadiovastuvõtu põhitingimuseks traatide riputaja fantaasiaküllus.

 Küsisin majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumist nõu:

   „ Kas oleks võimalik Ruhnu saarel Viker- ja Klassikaraadio signaali võimendada? Praegune olukord on selline, et automaatotsinguga varustatud raadioaparaadid teevad vaid Schengeni- suunalisi otsinguid ja käsitsi krutitavad on seda kogu aeg. Riigiuudiste vastuvõtu ainsaks tagatiseks on lustlikult mööda seinu looklev traatkompositsioon. Ka Vikerraadio kodulehel oleval levikaart näitab selgelt, kuidas Ruhnu on ühegi selgituseta Eesti kultuuriruumist välja arvatud.

Mõistlikku selgitust oodates,

Andrus Mesila talust."

 

Vastus tuli pooleteise ööpäeva jooksul:

   „ Austatud härra Andrus Koovit,

 Tehnilise Järelevalve Amet (TJA, endine Sideamet) jagab Teie muret seoses Viker-ja Klassikaraadio madala signaalidenivoo vastuvõtmisel Ruhnu saarel. Kahjuks ei kuulu Teie teabenõudes tõstatatud probleemi lahendamine TJA pädevusse ja soovitame Teil pöörduda Eesti Rahvusringhäälingu poole. Vikerraadio ja Klassikaraadio kuuluvad riigiettevõttele „Eesti Rahvusringhääling" (ERR), mis loodi vastavalt Eesti Ringhäälingu seadusele 1.juunil 2007 Eesti Televisiooni ja Eesti Raadio ühendamisel. ERR-i rahastab riigieelarve. Rahvusringhääling on oma saadete, programmide ja muude meediateenuste tootmisel ja edastamisel sõltumatu ning lähtub üksnes seaduse nõuetest. ERR postiaadress on Gonsiori 27 Tallinn 15029, telefon 611 4115."

  Alo Einla

Raadiosageduste korraldamise osakonna juhataja

Tehnilise Järelvalve Amet

 

Kurtsin siis ERR-ile meie muret. Vastuseks sain:

 

„Tere, probleemiga tegeletakse. Seni aga on teil võimalik raadioprogramme kuulata interneti vahendusel (internet peaks meie andmetel Ruhnu saarel olemas olema). Loodame probleemile peatset lahendust.

 Küll aga on hea uudis, et 1. aprilliks peaksite saama digi-telepildi."

  Lugupidamisega

 Lembit Karind

 raadio saateosakonna juhataja

 

 

Kui nüüd keegi õpetaks meie raadio digi-telepilti näitama... Esimeseks aprilliks...

 




------------------------------
Värsked uudised Eesti Päevaleht Online'ist!
www.epl.ee