26 July 2008

Suured laevad Ringsus

Viimase kahe nädala jooksul on külastanud Ruhnut mõnevõrra suuremad laevad kui tavaliselt Ringsu sadamas nägema oleme harjunud.
Siiani kõige suurem laev minu sadamas töötamise ajal. Stortemelk (Laineharjapiim ehk Jänes) on Hollandi purjekooli laev, kerepikkust on tal 30 meetrit ja üle selle 8 meetrit pukspriitu ja ahtrist 2 meetrit üle pardajoone päästepaadi laiust lisaks. Peamast 30 meetrit kõrge.


Übercoolstile esindaja Maarjamaalt - neljatekiline Mari V. Öeldakse olevat suurim Eesti kaater, Karu Armini oma. See pisike kõkats seal ees, vaatajapoolse kai servas, on kohalik Sääre Mari.

Villa Nautica esindab sellist snobismi värki. Plastist kerega, mukitud ja pestud vaalapüügilaeva retro-versioon. Lipp Malta, crew 4 soomlast.




Tegelikult on Johanna Hendrika (vaatamata metallkerele) suhteliselt mõnus vanastiili laev. Reisiseltskonnaks omanik oma hüsteerilise prouaga ja mõnus kippar (kes muide vabal ajal tegeleb mesilastega).

Palsa on üks Läti rannavete uuemaid lustisõidu laevu. Ümberehitatud venkuaegsest kalatraalist, suure süvisega (kiil 2,75 m) ja veepaakide asetuse tõttu vasemale poole kaldu.

Priit