25 June 2009

Veel Jaanist






Jaanipäevast on juba möödas mõni tore aeg.
minule isiklikult tundub,et ta käib siiani.Võibolla on lihtsalt raske leppida sellega ,et imede öö selleks korraks jälle läbi.
Igatahes oli tegemist väga laheda üritusega mis algas Lõkke materjali kokku tassimisega. Siinkohal suured tänud perekonnale kes elavad tuulepesadega kase taga.
Palkide kokku tarimise tegi võimalikuks H.Kukk,-tänud tublile mehele.
ja lõkke koostasid suve Reps' ja Margus ning veidi-pisi-natukene ka Heikki-Mihkel-Peeter. tänkjuu teilegi.
Peale lõkke püstitamist said paikka pingid,veeti kohale buss ja seati üles ürituse piirid ja sissepääs.kõik kukkus välja kenasti ning pisikese higi,vere ja vaevaga sai asjad niikaugele,et võis hakata külarahvast ootama.
ei läinudki kaua kui juba esimesed peolised kohale tiksusid. Taevas muutus punaseks,südames süttis rõõm ja väljakul Jaanituli.
pidasime maha traditsioonilised võistlused nagu köievedu ja kotijooks.
Põhiline kiskumine käis Ruhnlaste ja kohale tulnud Lätlaste vahel,keda oli muljetavaldavalt palju. Ruhnlased võitsid ja võtsid kõik mis ette jäi.
Palju sai tantsida ja kindlasti leiti ka oma sõnajala õisi kuskil mõne kuuse all.
Muusika kestis traditsiooniliselt päikesetõusuni mil ka viimased peolised kodu poole astusid. järgmisel päeval toimus väike koristus koos üle lõkke hüppamisega.
Veidi sai veel grillida ja noh ... läbi ta saigi.
Lugejate ees pean veel vabandama oma hilise postituse pärast, kuid loodan et mõistate mind.Raske on kirjutada üritusest mille ise korraldama pead,seepärast ka viivitus. igatahes suve lõhnad on nüüd küll kõigil ninas ja tuuled on viimaks soojad,loodame et ka merevesi kaua ei oota:)

Marten