25 June 2013

Sjustaku paadikuuri uus katus

Selline lugu siis, et Maaleht ja Nordea pank valisid kevadel saja ja rohkem veel "Teeme Eesti korda" projekti hulgast toetuse vääriliseks ka vana Ruhnu merepäästejaama. Paadikuuril on katus katki ja vesi ning lumi lammutavad hoolega arhitektuuriajaloolist seinakonstruktsiooni. Tänu eelpool nimetatud toetusele on nüüd peale jaaniaegseid sagimisi võimalik alustada katuse remondiga. Esialgul on vahetamist vajavaid sarikaid kokku loetud kolm, roovi ja katuselaua vahetus peale selle.
Et siis tänasest hetkeolukorrast hiljem hea ülevaade oleks, panin fotoka jala peale püsti ja tegin mõned pildid. Igavad tundusid teised. Kutsusin Keskpaiga poseerima, tema ju saagis selle vahva tammepaadi valmis mis hiljem paadikuuri seinale riputatud saab. Andres arvas, et Udo ehk toob ta kohale, ja siis et ehk mõned linnapreilid tulevad ka pildistamist kaema.
Kui siis pidistamiseks läks, juhtus see, mida ma pangaesindajale lubanud olin. Nimelt, et paadikuur nii kena koha peal on, et seal toimetamist pole võimalik kahe silma vahele jätta. Randaminev rahvas astus ka ligi ja leidsid nemadki pildil koha. Vahva pilt sai. Näituse pilt. Peagi avataval Ruhnu laiformaatpildi näitusel.
 MTÜ Ruhnu KultuuriAit nimel
Priit