16 October 2013

Reede 17

Reede 17 valimiskampaania ja häältepüüdmine on päädinud tänaseks vägagi suure mulliga. Saarte Hääles ja Meie Maas avaldatu sisaldab lubadusi ja väljaütlemisi, mis annavad üsna täpselt aimu, millise seltskonnaga saab järgmise 4 aasta jooksul nende võimule tulekuga tegemist olema.
Loomulikult on kõige kaunimalt kõlav uue koolimajaga seotud teema. Kui saaks ainult vastuse küsimusele, et miks pole "innukalt" eelneva kaheksa aastaga tegeletud koolimajast ikka veel müürijupikestki rajatud, siis kuidas saavad samad tegijad taas seda üllast ideed ilma südametunnistuse kripelduseta kolmandalgi korral kasutada. Tänaseks on esmased seda lubadust kuulnud juba ülikooligi lõpetanud! Kas ikka usume "innukaid" veel?!
Teine valimisvankri ette rakendatud idee on kütusetankla rajamine. Seoses Eesti Energia sooviga muuta jõujaama kütuse ülepumpamine ohutumaks ja Saarte Liinide huviga rajada sadamasse huvialuste kütusetankla, on juba kaks aastat tehtud eeltöid antud teemal. Tänavu suvel on asjad jõudnud projekteerimiseni ning siin kohal on liitunud eelpool nimetatutega ka Ruhnu Vallavalitsus. On väga positiivne, et ruhnlaste kütusemured saavad normaalse lahenduse, kuid reklaamida rahvale nö. etteotsustatud teemat nagu oma valimislubaduse teostumist tulevikus on pehmelt öeldes täiesti eetikavaba.
Kolmas tees, mis sunnib pahameelest kulme kergitama, on tõeline näide praegu valitsuse juures olijate suhtumisest inimestesse. Tsitaat: "Sisserände soodustamiseks on vaja endale selgeks teha, milliseid inimesi vallas vajatakse, ja nendele inimestele tulebki rohkem tähelepanu pöörata. Nagu mujalgi, ei ole ka Ruhnus piisavalt palju lahtise pea ja töökate kätega töömehi." on (tegelikku tausta teades) järgi mõeldes ikka meeletult üleolev ja jube.
Lõpetuseks veel üks mulliajamise näide Reede 17 artiklist, kui keegi arusaab, siis seletagu teistele ka ära:
"Ruhnu on liiga väike, et saaksime kõiki vajalikke teadmisi ja oskusi ise omada, kuid liiga kaugel, et mitte tunda end eraldatuna."
Kommenteeris
Valimisliit Ruhnu