17 September 2018

Ruhnu loodusrekordid

Kas meil ka mõni võiks leiduda? Marek Vahula üleskutse allpool.

Kaarel

Hei Kaarel !
Kas Ruhnu saarelt põnevaid loodusrekordeid ka tulemas on ? Kogun neid ja panen vormistamisjuhendi lisasse manuseks kaasa.
Tervitades, Marek !

2013 aasta Postimehe Arteri jõulunumbris esitlesin oma 25 loodusrekordit. Seal siis igasugust põnevat: küll 134 aastane ebapärlikarp, küll 35 aastat puus püsinud hiireviu pesa, küll maailma ilusaim metsisemäng Majakivil, 7 kilomeetrine käik kivilt-kivile Juminda poolsaare läänerannas ehk Eesti pikim kividega rannalõik, Eesti pikim, 14 kilomeetrit pikk Neeruti-Porkuni oosistik või muud väga erilist ehk kus midagi-kedagi rekordihõngulist kirjas. Nüüd olen tulnud mõttele, hakata sarnaseid loodusest leitud rekordeid koguma üle Eesti, mille lõpptulemuseks võiks olla teos „Meie Loodusrekordid”. Seega, kel on põnevaid loodusest leitud rekordeid, võiks need üles tähendada ja ära vormistada. Ühe rekordi täpne kirjeldus võiks olla 10 kuni 20 lauset pikk ja nii hea jutujooksuga, et võib otse raamatusse minna. Rekordi nimi peab kajastuma saadetava faili nimes, näiteks Majakivi_metsisemäng. Soovituslik on foto, kus rekordi nimi peab kajastuma faili nimes, näiteks Letipea_Ehalkivi. Ja kohustuslik on kaastöö autori nimi, kes läheb raamatusse kui kaasautor.
Saadetavad loodusrekordid palun vormistada Wordis, doc või docx failiformaadis ja saata need allakirjutanule aadressil: marek.vahula@online.ee Kõik rekordid, mis on ka tegelikult rekordid, pääsevad raamatusse ! NB ! Telefoni teel rekordeid vastu ei võeta !
Marek Vahula