23 October 2018

Ruhnu mälumäng

Reedel 19. oktoobril 2018.a toimus esimene Ruhnu mälumängusarja etapp. Kokku on etappe kaheksa millest lõpparvestusse läheb viis. Igal etapil on kokku 6 teemaplokki (geograafia, sport, loodus, varia, kultuur, popkultuur jne) 5 küsimusega ehk kokku 30 küsimust. Mõtlemisaeg on 8 minutit viiese plokki kohta. Kokku osales 4 võistkonda 11 osalejaga. Iga võistkond leidis küsimustes midagi enda jaoks ehk oli ühes valdkonnas (küsimusteplokkis edukas) oldi parimad. Iga etapi võitja saab -1 punkti etapi kohta, teine koht -2, kolmas -3 jne. Kui jagamiseks läheb näiteks teine ja kolmas koht siis saadakse punkte -2,5.

Küsimused on ülesehitatud selliselt, et kui vastaja ei tea siis peab pakkuma tõenäolise vastuse. Kui täppi läheb on emotsioon igal juhul garanteeritud. Oli ka klišeeolukordi kus õige vastus tõmmati maha ja lisati vale ehk esimene mte on alati õige.

Igas küsimuses on peidetud mõni vihje, mistõttu mitte mingil juhul ei tohi jätta vastamata. Võitja pidi saama vastatud 2/3 ja tublid on need kes teadid 1/3 vastustest. Võistkond kes suudab ületada 50% tabavuse vastuste osas võib igatpidi enda üle uhke olla. Mänguilu on tähtsam kui tabelikoht ja kui midagi ei tea, siis saab võistleja igal juhul targemaks. Kui osatakse õhtut nautida, siis mälumängus on kõik võitjad.

Igaüks võib proovida kuidas tal oleks mälumängus läinud küsimused on nüüd avalikud laias internetis kõigile vaatamiseks.. Kes kohal ei käinud, see tulgu järgmine etapp kohale. Järgmine Ruhnu mälumängu sarja etapp 21. november kell 19.00 Ruhnu kultuurimajas.

Siim